Inițiative
Educație civică

UPT Campus Civic

22 aprilie – 10 decembrie 2024
Organizator
UPT Campus Creativ
Buget
4200 lei
Materiale creative realizate de tineri pentru tineri, pentru a-i încuraja să meagă la vot. Proiectul UPT Campus Civic dorește să le ofere studenților un mod creativ de a se exprima.

Proiectul UPT Campus Creativ urmărește creșterea numărul de tineri implicați în comunitate și care să își exercite dreptul de vot în acest an plin de alegeri.

Concret, inițiatorii își propun să traducă pe înțelesul tinerilor cele mai importante informații despre ce anume ar trebui să facă reprezentanții lor. Pentru a folosi cele mai utilizate platforme de către tineri, focusul informării va avea loc pe TikTok și Instagram.

În același timp,  ei vor demara și o campanie de informare în spațiul fizic, prin diferite materiale realizate de studenți care susțin și încurajează spiritul civic al tinerilor. Acestea ar fi amplasate în zona campusului studențesc și îl alte locuri frecventate de tineri.

Nu în ultimul rând, proiectul va pune accentul și pe încurajarea implicării tinerilor în comunitate și în urma finalizării alegerilor, astfel că tinerii o să fie informați despre ce acțiuni ar putea realiza sau de unde se pot informa despre activitatea întreprinsă de noii aleși în funcțiile de reprezentare

Despre organizatori

Grup de inițiativă format din Crina Maliarciuc, Jarca Paul-Vlad, Ana-Maria Sârbu, Robert Miklos, Georgian Mihuță și Alexandru Poliac.

Proiect UPT campus Civic

Obiectivele proiectului

  • Atingerea unui număr de 5000 de tineri informați cu privire la importanța exercitării dreptului la vot și despre alegerile care au loc în acest an;
  • Stimularea creativității a 25 de studenți din UPT și implicarea acestora în informarea comunității despre importanța mersului la vot și implicării civice;
  • Crearea a 15 videouri informative despre alegerile care au loc în acest an și rolul fiecărui ales într-o funcție de conducere;
  • Informarea unui număr de 5000 de tineri cu privire la rolul comunității dincolo de vot și modalități de implicare activă în societate.

Ce urmărim?

Ne dorim să creștem numărul tinerilor implicați în comunitatea în care trăiesc:

  • 5000 de tineri și studenți din Universitatea Politehnica Timișoara să fie informați cu privire la alegerile care vor avea loc anul acesta și rolul fiecărui ales într-o funcție de conducere.
  • realziarea a 15 videoclipuri informative despre mersul la vot.
  • 25 de studenți să fie implicați într-un proces creativ de realizare de materiale grafice cu îndemne de implicare civică
  • realizarea a 10 materiale grafice unice tip afiș, realizate cu ajutorul studenților, cu scopul încurajării mersul la vot
  • 5000 de tineri să fie mai informați cu privire la rolul comunității dincolo de vot și modalități de implicare activă în societate.

Cum va ajuta comunitatea?

Cu fiecare video publicat și afiș lipit tineri din comunitate o să fie mai informați despre alegerile care vor avea loc anul acesta și rolul fiecărui ales într-o funcție de conducere.

Tinerii odată informați și încurajați să își exercite dreptul de vot o să devină membri mai activi ai comunității, continuând să practice acest drept și în următoarele ocazii.

Informațiile referitoare la acțiunile pe care membri comunității le pot realiza astfel încât să urmărească planurile de implementare ale aleșilor din acest an vor contribui la creșterea calității vieții în comunitate și la implicarea tinerilor în acest sens.