Inițiative
Educație civică

ElectStream

22 aprilie – 30 septembrie 2024
Timișoara
Organizator
ElectFemme
Buget
5000 lei
Proiectul își propune o mai bună implicare a publicului în procesul electoral: observator electoral, vicepreședinte și președinte de secție. În același timp, ElectStream își propune conștientizarea și creșterea numărului femeilor în procesul electoral.

Despre organizatori

Grup de inițiativă format din Oana Iulia Casandra Holotescu, Simona Daniela Ionescu și Maria Bunea.

Proiect ElectStream

Obiectivele proiectului

Proiectul își propune creșterea gradului de informare și implicare cu privire la procesul electoral, în special în rândul populației feminine.

Astfel, vor fi realizate mai multe interviuri video cu persoane de gen feminin implicate în trecut în procesul electoral și vor fi create  10-15 filmulețe de 1-3 minute pe baza acestor interviuri. Informațiile vor fi distribuite pe rețelele sociale, iar la finalul proiectului va fi organizată și o dezbatere publică, cu scopul de a discuta importanța implicării femeilor în procesul electoral și necesitatea de a
avea alegeri corecte. La această dezbatere vor lua parte femeile intervievate în filmulețe.

Ce urmărim?

Distribuirea video-urilor pe rețelele sociale astfel încât să ajungă la un număr de minim 500 de persoane va fi de natură să crească gradul de informare al publicului (mai ales al publicului de gen feminin) în legătură cu posibilitățile disponibile de implicare în procesul electoral și ce necesită acestea, să faciliteze și să stimuleze implicarea publicului în procesul electoral

Cum va ajuta comunitatea?

Credem că este importantă creșterea conștientizării cu privire la posibilitățile de implicare în procesul electoral, dar și informarea în privința specificului diverselor roluri disponibile în procesul electoral și ce presupune să ni le asumăm.

Vrem să stimulămimplicarea civică prin împărtășirea de experiențe concrete și să facilităm implicarea cetățenilir prin informarea cu privire la pașii de urmat pentru a deveni observator, președinte de birou electoral etc.

După alegeri vom aduna feedback și relatări ale experiențelor din ziua alegerilor (în format scris sau în alte formate) de la diverși participanți la procesul electoral.