Resurse

Implicare civică
VotCorect
VotCorect oferă informații despre alegeri și colectează sesizări despre nereguli legate de alegeri. Răspunde întrebărilor legate de procedurile pentru alegerile europarlamentare și locale.
Baza de date
Varieties of Democracy (V-Dem)
Este o abordare unică pentru conceptualizarea și măsurarea democrației. Proiectul V-Dem este una dintre cele mai cuprinzătoare inițiative de a evalua comparativ starea democrației în lume.
Educație
Resurse pentru profesori
Ești profesor și ai vrea să le predai copiilor despre civism, democrație, fake news, dar să fie pe înțelesul lor? Ai aici o resursă excelentă pusă la dispoziție de Institutul Intercultural de la Timișoara, cu sugestii de activități despre informarea în siguranță pe internet, despre dezinformare și manipulare, responsabilitate sau gândire critică.
Implicare civică
Tinerii Votează
Este o inițiativă nepartizană, neguvernamentală și independentă de promovare a mersului la vot în rândul tinerilor și de promovare a agendei de priorități a tinerilor din România. Găsiți aici studii și informații dedicate tinerilor.
Implicare civică
Starea democrației
Este realizat de grupul ONG-uri pentru cetățean, o coalție de 20 de organizații care se axează pe educație, justiție socială, drepturile omului, mediu, libertatea de expresie și buna guvernare. A lansat Ghidul de supraviețuire civică și Raportul Starea Democrației 2022 și 2023.