Noutăți
Eveniment
29 mai 2024

Tinerii și candidații la europarlamentare, față în față

Te întrebi ce face Parlamentul European și de ce ar trebui să ne pese de alegerile europarlamentare?
Hai la evenimentul „Tinerii și candidații la europarlamentare: față în față” pentru a întâlni o parte dintre candidații care vor să ne reprezinte în Parlamentul European și să răspundem întrebărilor de mai sus.
Discutăm împreună cu ei problemele care contează pentru tineri, într-un dialog deschis și constructiv.

Când?

30 mai 2024, ora 18:00

Unde?

La Casa Tineretului din Timișoara

Cine organizează?

Cum mă pot înscrie?

Participarea la acest eveniment este gratuită și te rugăm să completezi formularul de participare disponibil aici: https://shorturl.at/nZ4vx

De ce organizăm această întâlnire?

Scopul acestei dezbateri este de a aduce în prim plan vocea tinerilor în contextul alegerilor europarlamentare. Într-o societate în continuă evoluție, implicarea și contribuția tinerilor în procesele decizionale reprezintă un element esențial pentru o guvernare mai reprezentativă și mai eficientă.

Ne propunem să discutăm despre modalitățile prin care putem îmbunătăți participarea tinerilor în procesele decizionale, având alături reprezentanți ai tinerilor și experți în domeniul tineretului, precum și candidați la alegerile europarlamentare din Timișoara și împrejurimi. În acest cadru, vom discuta despre planurile și angajamentele candidaților, iar tinerii vor avea ocazia să își exprime preocupările legate de viitorul european.

Evenimentul se va încheia cu o dezbatere deschisă între tineri și candidați, concentrată pe construirea unui oraș pentru tineri prin participare activă și politici adecvate. La final, vom formula un set de recomandări privind importanța participării active a tinerilor în procesul decizional.