Despre noi

Cine suntem

Suntem un consorțiu civic format din organizații civice, profesori universitari, specialiști IT, oameni implicați activ în comunitate și ne dorim ca împreună să sprijinim inițiativele locale și să realizăm conexiunile necesare pentru o dezvoltare armonioasă a comunității în care trăim cu toții.

Vrem să încurajăm grupurile de inițiativă apolitice și apartinice să ajute la educarea
comunității cu privire la importanța implicării civice, a voluntariatului, a prezenței active în viața localității în care trăiesc, învață sau lucrează.

Obiective

Vrem să susținem comunitatea locală să dezvolte proiecte și activități cu un caracter civic, pentru că ne dorim:

  • informarea corectă cu privire la administrația publică și alegeri;
  • dezvoltarea activismului și a implicării civice;
  • mobilizarea unei comunități care să își comunice nevoile și să genereze schimbare;
  • analiză și colectare date de interes public.

Echipa

Daniela Chesaru
Fundația Comunitară Timișoara
Membră fondatoare și directoare executivă a FCTM din august 2016, membru Board FFCR din 2019, de profesie filolog, cu un master în studii europene si drepturile omului. Daniela are o experiență profesională de peste 14 ani în zona ONG și a dezvoltării societății civile.
Nicoleta Trifan
Fundația Comunitară Timișoara
Jurnalist de profesie, lucrează în comunicare de peste 20 de ani, iar din 2018 a început să lucreze cu și pentru organizații din societatea civilă. Din 2021 este manager de program la FCTM, unde s-a implicat în programe de activism civic, educație, iar în prezent activează comunități precum RO Bike Valley sau FACEM.
Ionel Mărginean
Vrea să fie constructor civic. În laboratoarele UPT, este preocupat de experiment și încercări, evaluând comportarea structurilor. Fost tânăr actor la Teatrul Thespis, co-fondator al Asociației Culturale Diogene, construiește producții culturale cu valențe civice. Când îl dai afară pe ușa, apare în fereastra zoom-ului.
Anabella Costache
Crede în oameni și în puterea solidarității. A studiat filologie hispanică și management de proiecte europene în Spania și Franța, iar din 2019 construiește punți civice și culturale între oameni, comunități și organizații din România și străinătate.
Viorel Proteasa
Lector în Departamentul de Științe Politice din UVT. Activitatea sa este determinată și de oamenii pe care i-a întâlnit: colegi, studenți, IT-iști, funcționari publici, decidenți, activiști, artiști și mulți alții. Împreună cu ei a găsit răspunsuri – și uneori întrebări – despre cum să legi știința socială de societate.
Mircea Munteanu
Druckeria
Membru fondator al Asociatiei Suporterilor Timișoreni “Druckeria” din 2008. Economist de profesie, a lucrat 7 ani în cadrul BNR pe comunicare & educație financiară iar de 6 ani este project manager în cadrul Continental Automotive Romania. Membru activ al societății civile timișorene și oricând dispus să ofere o mână de ajutor concetățenilor săi.
Costin Bleotu
Cu studii în automatizări și calculatoare, se distinge prin contribuția sa la dezvoltarea comunitară și tehnologică în Timișoara. Angajamentul său în proiecte de digitalizare orientate spre soluționarea nevoilor sociale subliniază un parcurs profesional dedicat îmbunătățirii vieții comunității locale.